Pistaschfylld skinkschnitzel

Serverar: 4 portioner

De här skivorna av skinkschnitzel är fyllda med pistaschmandlar och örter och serveras med äppelmos.

Ingredienser

  • 2 msk margarin
  • 1 purjolök, den vita delen, fint skivad
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • ½ dl finhackade pistaschmandlar
  • ½ dl ströbröd
  • 4 skinkschnitzlar à 150 g
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Äpplemos till servering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader. Smält margarinet i en stekpanna på hög värme och fräs purjolök och vitlök 2-3 minuter tills purjon är mjuk. Lägg över i en stor skål och blanda ner persilja, pistaschmandlar och ströbröd.
    2. Lägg schnitzlarna på ett plant arbetsbord och lägg 3 msk fyllning på varje schnitzel. Krydda med salt och peppar och rulla ihop schnitzeln till en fast rulle. Knyt ihop med kökssnöre så att rullarna håller ihop.
    3. Hetta upp oljan i en teflonstekpanna och bryn rullarna runtom cirka 4 minuter tills de är gyllene. Lägg över dem i en ugnsfast form och stek i ugnen cirka 15 minuter tills genomstekta. Skär varje rulle i skivor och servera med äpplemos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben