Senapspanerad skinkschnitzel

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Goda schnitzlar. Enkla att göra, snabba och omtyckta i familjen. Värt att testa!

Ingredienser

  • 600 g skinkschnitzel
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 ägg
  • 1 dl senap, gärna söt
  • 2-3 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, salt och svartpeppar på en flat tallrik. Blanda ägg och senap i en djup tallrik. Häll ströbröd på en flat tallrik. Skär köttet i ca 1/2-1 cm tjocka skivor, vänd dem i mjölblandningen, sedan i äggblandningen och slutligen i ströbröd. Lägg dem sedan på ett bakplåtspapper och låt dem vila lite innan stekning. Hetta upp en stekpanna och lägg i schnitzlarna i omgångar. Låt dem steka på medelvärme ca 2 min på varje sida. Paneringen ska bli spröd, frasig och få fin gyllenbrun färg. Lägg upp på serveringsfat efter hand som de steks.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben