Pita med grönsaksfyllning

Serverar: 6 portioner

En matig och mättande picknickklämma som fungerar med en raf olika grönsakskombinationer- ta vad du har hemma. Obs. Den är ganska stark.

Ingredienser

  • 6 pitabröd
  • 4 potatisar, ca 350 g
  • 1 morot
  • 1 aubergine, 300g
  • 2 röda paprikor
  • 1-2 chilifrukter
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 rödlökar
  • ½ ask körsbärstomater, á 250g
  • 2 msk garam masala
  • 1 tsk gula senapsfrön
  • 1 tsk hel kummin
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 2 msk hackad koriander eller bladpersilja
  • Olja
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatis och morot i tärningar, skär auberginen i tärningar. Koka grönsakerna under lock i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Häll av.
    2. Dela och kärna ur paprikan, grilla paprikahalvorna med skalsidan ner i en grillpanna på hög värme tills skalet börjar bli svart och bubblor bildas. Ta upp dem och lägg i en plast påse. Knyt ihop och låt ligga ca 10 minuter.
    3. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken, skala och hacka löken. Dela tomaterna. Fräs chili, vitlök, lök, garam masala, senapsfrön och kummin i 2 msk olja i en stor stekpanna tills de är mjuka, ca 5 minuter. Tillsätt kokosmjölk, tomater, potatis, morötter och aubergine och låt småkoka ytterligare 10 minuter.
    4. Dra av skalet på paprikan, skär den i bitar och blanda ner. Rör ner limejuicen och krydda med ½ tsk salt. Fyll pitabröden med grönsaksblandningen och toppa med hackad koriander eller persilja.

    Liknande recept

    5
    1 h 5 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben