Pitakrisp med örter och citron

Serverar: 4 portioner

Pitabröd smaksatt med god örtblandning och citron är ett supergott tillbehör som är mycket lätt att laga.

Ingredienser

  • 4 pitabröd
  • 3 msk jungfruolivolja
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk citronskal, fint rivet
  • 2 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Dela bröden i två delar för att få två tunnare, runda skivor.
    2. Blanda olivolja, timjan, sesamfrön, oregano och citronskal ordentligt i en liten skål.
    3. Skeda upp örtblandningen på bröden så jämnt som möjligt och strö över saltet.
    4. Lägg bröden på plåten och rosta dem i ugnen cirka 10 minuter tills de är gyllene och knapriga.
    5. Halvera varje skiva och servera genast, för sig eller tillsammans med en dipsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben