Pizza Marinara med bläckfisk, räkor och krabbkött

Serverar: 4 portioner

Något för skaldjursälskaren. De här goda pizzorna är lättlagade vilket gör dem perfekta till snabblunch eller en enkel middag.

Ingredienser

  • 4 färdiga pizzabottnar, ca 24 cm i diameter
  • 2½ dl tomatsås
  • 30 g bläckfisk, fryst fast tinad, skivad
  • 2 dl skalade räkor, kokta
  • 1 dl krabbkött
  • 2½ dl riven mozzarellaost
  • 2 msk jungfruolivolja
  • 2 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader. Lägg pizzabottnarna på en plåt.
    2. Bred tomatsåsen med en sked över bottnarna och se till så att pastasåsen kommer ända ut i kanten.
    3. Fördela bläckfisk, räkor och krabba jämnt över pizzorna och strö över osten. Baka i ugnen 15-20 minuter tills bottnarna är gyllene och osten smält och är bubblig.
    4. Ta ut pizzorna ur ugnen och ringla över olivolja. Strö över persilja och servera varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben