Pizzabullar á la Halloween

Tid: 40 minuter

Läckra pizzabullar med spindelben av salta pinnar. Går naturligtvis att göra året runt och behöver då inte sätta in "spindelbenen".

Ingredienser

  • 300 g mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk oregano
  • 250 g kesella
  • 8 msk mjölk
  • 6 msk olja
  • 100 g rostad lök
  • 100 g riven ost
  • 100 g kokt skinka
  • 100 g salami
  • Salta pinnar
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl med bakpulver, salt, socker och oregano i en skål. Blanda kesella, olja och mjöl i ena annan skål. Tillsätt därefter mjöl blandningen till kesella blandningen och arbeta ihop till en deg. Knåda därefter ner resterande ingredienser (lök, ost, skinka och salami) i degen.
    2. Forma till ping-pongs stora bullar och lägg dem på en plåt med bakpapper.
    3. Bakas i förvärmd ugn (180°C) i ca 30 minuter tills dem är gyllenbruna.
    4. När dem är färdig bakade så bryt salta pinnar i ca 5 cm långa bitar och tryck in 6 stycken i varje bulle så att det liknar stora spindlar.
    5. Passar perfekt till en Hallooween buffé. Går naturligtvis att bakas utan pinnar och passar då bra att ta med sig på picknick.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    weilawill 29 oktober 2009

    Spindlar har 8 ben och inte 6, MEN: Låter jättegott med pizzabullar och salta pinnar, som barnen älskar. Svårt annars att hitta något gott att äta till Halloween. Tack för tipset! Lite andra ingredienser i fyllningen så hade jag nog gett högsta betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben