Pizzabullar för glutenintoleranta

Serverar: 20 portioner

Barnkalas och utflyktsfavorit, här är en glutenfri version.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 8-9 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk salt
  • 2 msk brödsirap
  • 1 dl fibrex
  • 1 påse torrjäst för söta degar
  • 5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • Tomatpuré
  • Ost
  • Örtkryddor
  • Pensling
  • Ett ägg
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Ställ fram smöret i god tid så att det hinner bli rumsvarmt. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Häll mjölet, salt, sirap, fibrex och torrjäst i en bunke. Klicka i smöret och knäck ner ägget. Värm mjölken till ungefär 45 grader och häll den i bunken. Vispa kraftigt med elvisp precis så länge att degen blandas ordentligt och lämna den sedan att jäsa i 20 minuter under bakduk.
    3. Sätt ut 20 pappersformar på en plåt. Rör några tag i degen och klicka ut lite deg i botten på varje form. Lägg en liten sked tomatpuré i varje form och strö över örtkryddor. Klicka ut resten av degen i andra lager. Låt bullarna jäsa i ca 20 minuter.
    4. Pensla dem med uppvispat ägg, strö över finriven ost och grädda dem mitt i ugnen 8-10 minuter.

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben