Pizzahjärtan med fikon och gorgonzola

Serverar: 6 portioner

Lättlagad och dekorativ plockmat som går bra att förbereda fram till gratineringen. Istället för tunnbröd funkar även tortillabröd.

Ingredienser

  • 3 runda tunnbröd (beräkna 3 hjärtan per bröd)
  • Olivolja
  • 3 fikon
  • 100 g gorgonzolaost
  • Valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Använd en pepparkaksform och tryck ut hjärtan av tunnbrödet. Pensla dem med lite olivolja och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Skiva fikon och gorgonzola och lägg på varje hjärta, toppa med en valnöt. Ställ högst upp i ugnen tills osten smält. Passa så att de inte bränns.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben