Pizzakryddad köttfärssoppa

Serverar: 4 portioner

En supersnabb och god soppa som uppskattas av både stora och små! Gör den vegetarisk genom att byta ut blandfärsen/nötfärsen mot quornfärs/sojafärs.

Ingredienser

  • Smör/olja till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 500 g blandfärs eller nötfärs
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 7 dl vatten + 1 glutenfri buljongtärning
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2-3 msk ketchup
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk pizzakrydda
  • Garnering
  • Hackat kryddgrönt, t ex persilja
  • Servering
  • Eventuellt bröd
  • Instruktioner

    1. Fräs löken mjuk och häll över den i en gryta. Stek färsen smulig tillsammans med kryddorna och häll över i grytan. Tillsätt vatten och buljongtärning och vispa ur pannan. Häll över i grytan.
    2. Rör ner ketchup, tomatpuré, tomatkross och pizzakrydda. Låt allt puttra ihop 5-10 minuter. Smaka av och garnera med kryddgrönt.
    3. Servera soppan eventuellt med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben