Pizzapaj

Serverar: 6 portioner

När man är sugen

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 msk vatten
  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • Fyllning
  • 2 stora lökar
  • 2 msk matfett till stekning
  • 500 g blandfärs
  • 600 g krossade tomater (2 burkar)
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 klyftor pressade vitlök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Pizzakrydda
  • Tabasco
  • 2 dl crème fraiche
  • Garnering
  • 2 st tomater
  • 3 dl riven ost
  • Sås
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform. Nagga och förgrädda ca 10 min i 200 grader.
    2. Fyllning: Fräs hackad lök i matfett. Tillsätt färsen och stek den smulig. Tillsätt övriga ingredienser utom tomaten och osten , som är till garnering samt det som skall bli en sås. Låt det koka ihop en stund, till lagom konsistens.
    3. Fyll pajskalet och garnera med tomatskivor och riven ost. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.
    4. Servera med grönsallad och en kall sås gjord på crème fraiche, pressad vitlök, salt och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    78maria 24 februari 2011

    Supergod :) Tack för att du delade med dig. Kram Mia.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben