Pizzapaj med fetaost och oliver

Serverar: 8 portioner

Matig och smakrik pizza på grekiskt vis som blir en färgklick på buffébordet.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vatten, 37 grader
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 6 dl vetemjöl
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • Tomatsås
  • 1 dl tomatpuré
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl vatten
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning
  • 1 mellanstor zucchini
  • 2 rödlökar
  • 2 paprikor
  • 250 g körsbärstomater
  • 15 kalamataoliver
  • 200 g fetaost
  • 1 kruka oregano
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • Rucolasallad
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till degen och knåda den smidig. Låt degen jäsa i minst 30 minuter under duk. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rör ihop alla ingredienser till tomatsåsen.
    3. Skär zucchini, rödlök och paprika i mindre bitar. Dela tomaterna i halvor. Fräs alla grönsaker utom tomaterna i olivolja i 3-4 minuter. Tillsätt tomaterna. Salta och peppra. Hacka oregano och strö den över. Blanda runt.
    4. Ta upp degen på bakbordet och dra ut den med händerna till en rund kaka ca 30 cm i diameter. Bred ut tomatsås på degen. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och lägg över degen i den.
    5. Lägg alla grönsakerna och oliverna mitt på degen, men lämna kanterna fria. Smula över fetaost. Vik degen kanter upp över fyllningen. Grädda pizzapajen mitt i ugnen ca 25 minuter.
    6. Servera med en rucolasallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben