Pizzasallad med morötter, paprika och purjolök

Serverar: 4-6 portioner

Det här en kålsallad som går lika bra till pizza som annan mat. Det tar ca 5-10 minuter att göra i ordning salladen och det brukar vara en rykande åtgång på den. Den är väldigt mättande och perfekt när man inte orkar äta något tyngre.

Ingredienser

  • Ca 600g vitkål
  • 1-2 rivna morötter, medelstora
  • 1 röd paprika, (gärna inlagd på glasburk)
  • Ca ½ purjolök
  • Italiensk salladskrydda, efter smak
  • Dressing
  • 1 ½-2 dl vatten
  • 2 msk matolja
  • 1-2 tsk finmalen eller kossad svartpeppar
  • 5-6 msk socker
  • Ca 1 kapsyl 12 % ättikssprit
  • Salt, efter behag
  • Instruktioner

    1. Ta bort de fulaste bladen på vitkålen innan du börjar skiva den tunt . Slaka kålen genommatt koka så mycket vatten att det täcker den skivade kålen. Häll det kokande vattnet över kålen och låt det dra någon minut. Sila bort vattnet och skölj kålen i kallt vatten. Skiva och hacka paprikan och rör ner det i vitkålen
    2. Dressing: Blanda ihop alla ingredienserna och häll det över vitkål- och paprika blandningen. Krydda mer om det behövs. Låt sallade stå och dra minst 2-3 timmar, gärna 1 dygn innan serveringen...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben