Pizzasnurror

Serverar: 25-100 portioner

Dessa urgoda pizzasnurror har jag bakat ett antal gånger nu och de blir bara godare och godare! Ur Leilas "One more slice" vars bok är helt underbar. Man vill baka och laga allt ur den. Leila gör cirka 100 små snurror av detta recept medan jag föredrar de i bullstorlek. Västerbottensost och basilika kom till när oregano vart slut i affären.

Ingredienser

  • Grundrecept
  • 15 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl durumvete
  • 5,5 - 6 dl vetemjöl special
  • Fyllning
  • 2 stora vitlöksklyftor, pressade
  • 1 kruka färsk oregano eller basilika, hackat
  • 2 sardellfiléer, mosade
  • 200 g smör, mjukt
  • 200 g färsk parmesanost eller västerbottenost, grovt riven
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt socker, flingsalt och olivolja. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin tills den blir elastisk. Strö över lite vetemjöl och låt jäsa övertäckt i 45 minuter eller till dubbel storlek. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda vitlök, sardellfiléer, oregano eller basilika tillsammans med smör och en av ostarna. Kavla ut degen till en rätt tunn rektangel och bred ut kryddsmöret jämnt över hela. Rulla ihop till en tajt rulle från långsidan. Skär degen i önskade storlekar och lägg på plåtar klädda med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt. Grädda snurrorna gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben