Pizzasnurror med skinka, tomatsås och mozzarella

Serverar: 16 portioner

Lite nyttigare pizzasnurror där man bland annat använder fullkornsvetemjöl. De är fyllda med skinka, tomatsås och mozzarella.

Ingredienser

  • 1 pkt torrjäst, 12 g
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 dl durumvete
  • ½ tsk salt
  • 3 msk jungfruolivolja
  • 400 g krossade tomater på burk
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl färska basilikablad
  • 150 g strimlad rökt skinka
  • 250 g riven mozzarellaost
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda jästen med mjölsorterna och saltet. Blanda ner 2½ dl varmt vatten och olivoljan och blanda väl. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord eller i en bakmaskin och knåda 10 minuter, tillsätt mer vatten om det behövs, tills degen är smidig. Lägg degen i en lätt oljad skål, täck över och låt jäsa på varm plats ca 1½ timma till dubbel storlek.
    2. Koka upp tomaterna i en liten kastrull. Tillsätt vitlöksklyftor och basilikablad och låt koka ihop 10 minuter. Låt svalna.
    3. Tryck ihop degen och dela upp den i två delar. Kavla ut varje degbit till en rektangel som är 30x15 cm. Bred tomatsåsen över båda rektanglarna, krydda med svartpeppar och lägg på skinka och ost.
    4. Rulla ihop de båda rektanglarna från långsidan till två fasta rullar. Lägg åt sidan, täck över och låt jäsa en timma.
    5. Sätt ugnen på 220 grader. Skär varje rulle i 8 skivor som är ca 4 cm tjocka. Lägg snurrorna på en bakpappersklädd plåt och grädda 25-30 minuter tills de är gyllene.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben