Pizzette med tomat och timjan

Serverar: 20 portioner

Tomat och timjan är en härlig kombination. Minipizzorna är ett perfekt drinktilltugg. De passar även att packa ner i picknickkorgen istället för smörgåsar.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten, ca 37 grader
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 6½-7 dl vetemjöl
  • Topping
  • 5-6 tomater
  • 1½ dl riven smakrik ost
  • 1-2 tsk torkad timjan
  • Garnering
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Rör ut den med ljummet vatten, ca 37 grader. Tillsätt socker, salt, olja och det mesta av mjölet. arbeta degen i ca 10 minuter. Låt den jäsa under bakduk ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Kavla ut degen och ta ut cirklar, ca 8 cm i diameter. flytta över minipizzorna till en plåt med bakplåtspapper.
    4. Toppa med skivad tomat, riven ost och torkad timjan. Grädda pizzorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Klipp färsk timjan över dem vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben