Plättar al dente

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Fiberrika pannkaksplättar med tuggmotstånd

Ingredienser

  • 2 dl fullkornsflingor, Corn Flakes Multi Grain
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl filmjölk
  • 1 ägg
  • 1 msk smält margarin
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Socker
  • Instruktioner

    Lägg flingorna i en bunke och häll på en skvätt av mjölken som får sugas upp av flingorna. Blanda mjöl och bakpulver torrt med en gaffel. Strö sedan blandningen över flingorna och rör runt. Blanda i ägg, filmjölk, margarin, salt och ev lite socker. Värm en stekpanna till medelvärme. Klicka ner smeten i stekpannan och grädda varje sida tills de fått fin färg.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2
    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben