Plättar med stekta kaneläpplen

Serverar: 25 portioner

Plättar älskas av de flesta. Här med karamelliga äpplen till.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 msk smält smör
  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk råströsocker
  • ½ tsk kanel
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en klumpfri smet. Tillsätt resterande mjölk, ägg, salt och smält smör. Låt stå och svälla en stund. Grädda plättarna i en plättlagg med lite smör i. Håll plättarna varma under folie i ugn.
    2. Skär äpplena i tärningarna och stek dem gyllene i lite smör i en stekpanna. Häll över socker och kanel och låt det smälta. Vispa grädden lätt.
    3. Varva plättarna med varma äppeltärningar och servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben