Plättar med yusu och chiafrön

Serverar: 10-12 portioner

Goda plättar med nyttiga frön och C-vitaminrik frukt. Grekisk yoghurt, honung och granatäppelkärnor toppar de fluffiga plättarna. Yusu är en asiatisk citrusfrukt som har blivit trendig på senare år. Smakmässigt påminner den om grapefrukt och citron. Du kan ersätta yusu med citron om du inte hittar den.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 msk chiafrön
  • 2 msk socker
  • 1 krm salt
  • 25 g smör
  • 1 ägg
  • 2 tsk yusujuice eller citronjuice
  • 1½ dl mjölk
  • Till servering
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • ½ dl flytande honung
  • 1 granatäpple
  • Instruktioner

    1. Rör ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, chiafrön, socker och salt. Smält smöret i en stekpanna och låt det svalna. Dela ägget i gula och vita och vispa vitan till ett hårt skum.
    2. Blanda gulan med yusujuice, det smälta smöret och mjölken. Blanda mjölkblandningen med de torra ingredienserna utan att vispa för mycket, lite klumpar gör inget. Vänd försiktigt ner vitan.
    3. Stek plättar i smör i en plättlagg på medelvärme. Vänd plättarna när det börjar bildas bubblor på ytan.
    4. Servera dem med en klick yoghurt och toppa med flytande honung och granatäppelkärnor.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2
    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben