Plommon med havregrynscrumble

Serverar: 6 portioner

Så enkelt men så otroligt gott! Hasselnötterna kan bytas ut mot samma mängd mandel för den som är allergisk.

Ingredienser

  • 500 g plommon
  • 1 citron
  • Crumble
  • 1 vaniljstång
  • 125 g smör
  • 150 g rostade, skalade hasselnötter
  • 1½ dl grovt rågmjöl
  • 1½ dl farinsocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk mald kanel
  • Tillbehör
  • Grekisk yoghurt smaksatt med honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Halvera och kärna ur plommonen. Lägg dem i en smord ugnssäker form eller i portionsformar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Strö citronskalet över plommonen och häll på citronsaften.
    3. Crumble: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda alla ingredienserna i en matberedare och hacka ihop till ett smul. Fördela smulet över plommonen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
    4. Servera de ljumma plommonen med grekisk yoghurt smaksatt med honung.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben