Plommon och rabarberstubbe

Serverar: 12 portioner

Aromerna till denna kakan köpte jag i Danmark. Det går lika bra med konc. rabarbersaft. Plommonarom finns att köpa hos Essencefabriken.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk plommon arom
  • Rabarbersmörkräm
  • 150 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 2 tsk rabarber arom
  • Alt. 2 msk rabarbersaft konc
  • 5 droppar röd hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader.
    2. Kläd en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner potatismjöl och bakpulver. Smaksätt med plommon arom. Häll smeten i långpannan och grädda i 5-10 minuter. Strö socker på kakan och stjälp upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten över kakan, så lossnar pappret lättare från kakan. Medan kakan svalnar kan du göra rabarbersmörkrämen.
    3. Rör ihop alla ingredienserna till smörkrämen, och bred ut den över kakan. Rulla ihop tårtan från kortsidan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben