Plommonkompott till ost
Serverar:
4 portioner
Passar perfekt till ostbrickan.
Ingredienser
10 plommon
1 msk riven ingefära
2 dl ljust muscovadosocker
1 tsk pressad citronsaft
Instruktioner
Skålla, skala och kärna ur plommonen. Dela fruktköttet i bitar och blanda med ingefära, socker och citronsaft.
Koka i ca 15 minuter tills plommonen är mjuka och kompotten börjar tjockna. Låt kallna. Kompotten är perfekt att servera till en ostbricka.
Liknande recept
Rotfruktslåda med ost
4
4
1
Spenat & ost gratäng med falukorv
4
35 min
5
3
Köttfärsrulle med ost och skinka
4.1
1 h
4
15
Ost och skinkpaj med purjolök
4.5
4
9
Ost och skinksoppa
3
30 min
6-8
1
Sweet chilibiffar fyllda med rökt skinka och ost
4
4-8
1
Korvscones med ost och lök
30 min
4
Brytbröd med ost och oregano
5
3
Ost och skinkpaj
4-6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!