Plommonmarmelad

Användes med fördel till tårtfyllning och desserter. Har god hållbarhet om den förvaras mörkt och svalt.

Ingredienser

  • Ca 1,5 kg urkärnade plommon
  • 0,5 dl vatten
  • Ca 1,5 kg strösocker
  • Pressad saft av 1 citron
  • Ca 3,5 tsk Melatin fruktpektinpulver
  • 1/2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Skär plommonen i bitar. Skala dem inte. Lägg fruktbitarna i en gryta och tillsätt vattnet.
    2. Koka under lock 10-15 minuter. Tillsätt socker och citronsaft. Koka kraftigt under omrörning i 5-10 minuter.
    3. Blanda fruktpektinet med 1/2 dl socker och rör ner. Koka kraftigt i 2 minuter och skumma noga.
    4. Fyll marmeladen på väl rengjorda, varma burkar. Förslut väl och låt dem kallna upp och ner. Förvaras svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pedalen1965 6 september 2008

    Mycket goood marmelad! Gott även till lagrade goa ostar! Mmmmmmmmm

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben