Plommonmarmelad med ingefära

Serverar: 3 portioner

Gott att ha på mackan!

Ingredienser

  • 500 g plommon
  • Färsk ingefära, 3 centimeter
  • 2 dl syltsocker
  • Instruktioner

    1. Dela plommonen och kärna ur dem. Skala och finhacka ingefäran. Lägg plommon och ingefära i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i cirka 15 minuter tills plommonen kokat sönder.
    2. Höj värmen, häll i syltsockret och koka kraftigt ytterligare 2–3 minuter. Skumma noga. Tag av kastrullen och låt stå en stund. Rör om då och då. Häll upp på rena burkar.
    3. Låt gärna marmeladen stå i kylskåpet i några dagar innan du smakar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben