Plommonspäckad karré

Serverar: 8-10 portioner

En helt underbar klassiker. Pensla köttet med marinad på honung och ingefära som är perfekt till fläskkarrén.

Ingredienser

  • ½ kg hel fläskkarré
  • 200 g torkade katrinplommon
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • Marinad
  • 1 msk flytande honung
  • ½ tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 msk olja
  • Gräddsås
  • 3 dl sky + köttbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk soja
  • Instruktioner

    1. Gör hål i köttet med en smal vass kniv och tryck in plommonen i hålen. Klappa in salt och peppar runtom hela karrén.
    2. Marinad: Blanda ingredienserna. Lägg köttet i en ugnssäker form och pensla på marinaden. Stick in en köttermometer. Sätt in i ugnen på 175°C och stek tills innertemperaturen är 80-85°. Ta vara på stekskyn.
    3. Sås: Häll steksky och buljong, sammanlagt 3 dl, i en kastrull och koka upp. Blanda vetemjöl och grädde. Häll i det under omrörning. Låt såsen sjuda 5 min. Tillsätt ingefära och soja, smaka av med salt och peppar.
    4. Låt köttet vila 15 min innan det skärs upp i skivor. Servera med kokt eller pressad potatis, sås och kokt broccoli.

    Liknande recept

    5
    20 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben