Plommonspäckad viltstek

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

En härlig rätt som sköter sig själv i ugnen och ger dig tid för dina gäster. Servera med ett mjukt fylligt vin från t.ex. Rioja.

Ingredienser

  • 800 g viltstek, t.ex. hjort eller rådjur
  • 10 små kärnfria plommon (väl mogna)
  • 1 msk schalottenlöksfond
  • 2 kvistar timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 msk smör
  • Steksnöre
  • Instruktioner

    1. Skär ett litet hål i mitten på steken. Lägg plommonen och örterna i en bunke, krydda med fond, salt och peppar och tryck in dem i steken. Bind upp steken med steksnöre och bryn den i smöret. Efterstek i ugn, 125 grader i ca 75 minuter (till 65-72 grader kärntemperatur). Låt köttet vila 10 minuter under folie, ta bort snöret och skär upp steken. Ringla över stekskyn och servera tillsammans med goda tillbehör.
    2. Till servering: stekt svartkål, potatis, sky, äppelmos och gelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben