Plommonspäckad fläskkarré

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré med ben
  • 1 medelstor gul lök
  • 1 stor morot
  • 20 g rotselleri
  • 200 g urkärnade katrinplommon
  • 1 timjanskvist
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    Bena ur köttet och hugg benen i bitar. Skala och grovhacka rotsakerna och löken och blötlägg katrinplommonen en stund om de är mycket torra. Gör ett hål på längden mitt i köttet, till exempel med ett runt brynstål. Fyll hålet med katrinplommon och bind upp köttet tätt med bindgarn. Ugnsstek köttet med ben, lök och rotsaker i långpanna i 175°, tills stektermometern visar 85°. Späd med någon deciliter vatten efter behov under stekningen och låt brässera tills köttet är mört. Tag upp köttet och låt det vila medan skyn silas och smakas av. Servera köttet i medeltjocka skivor med säsongens grönsaker och potatis.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben