Med hjälp av katrinplommon som dragit i lite vin kan du få en vanlig, inte så spännande fläskfilé att bli en smaksensation!
Ingredienser
75 g hela katrinplommon
1,5 dl torrt vitt vin
600 g fläskfilé
2 msk smör eller margarin
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 dl vispgrädde
Instruktioner
Lägg katrinplommonen i blöt i det vita vinet i en till två timmar. Koka upp dem och låt dem koka tills de är halvmjuka. Ta ur kärnorna. Spara vinet till såsen.
Bryn fläskfiléerna i matfettet men låt dem ej steka färdigt.
Ta upp dem och salta och peppra dem väl. Snitta dem med ungefär 2 cm mellanrum.
Lägg filéerna i en smord ugnssäker form och stick ner katrinplommonen mellan snitten. Lägg ev överblivna katrinplommon runt om köttet.
Koka upp vinet och grädden, låt det koka ihop i 5-6 minuter. Häll såsen i formen och stek allt i ugnen ca 20 minuter i 225 grader.