Plommonspäckad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Med hjälp av katrinplommon som dragit i lite vin kan du få en vanlig, inte så spännande fläskfilé att bli en smaksensation!

Ingredienser

  • 75 g hela katrinplommon
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Lägg katrinplommonen i blöt i det vita vinet i en till två timmar. Koka upp dem och låt dem koka tills de är halvmjuka. Ta ur kärnorna. Spara vinet till såsen.
    2. Bryn fläskfiléerna i matfettet men låt dem ej steka färdigt.
    3. Ta upp dem och salta och peppra dem väl. Snitta dem med ungefär 2 cm mellanrum.
    4. Lägg filéerna i en smord ugnssäker form och stick ner katrinplommonen mellan snitten. Lägg ev överblivna katrinplommon runt om köttet.
    5. Koka upp vinet och grädden, låt det koka ihop i 5-6 minuter. Häll såsen i formen och stek allt i ugnen ca 20 minuter i 225 grader.
    6. Servera med kokt potatis eller potatisgratäng.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben