Enkel, snabb och god plommonsylt.
Välj den mindre mängden socker om du inte vill ha så söt sylt.
Ingredienser
Ca 1 kg plommon
2 dl vatten
400-600 gram socker
2 tsk citronsyra
4 msk vaniljsocker
Instruktioner
- Skölj och kärna ur plommonen, men spara kärnorna. Dela plommonen i mindre bitar.
- Koka kärnorna i vattnet några minuter och fiska sedan upp dem ur kastrullen.
Lägg i plommon, socker och vaniljsocker, låt allt koka ihop i 10-15 minuter.
- Fyll sylten i väl rengjorda, varma burkar. Tillslut dem och låt dem kallna upp och ner.
Liknande recept
Kommentarer (8)
Jättegod sylt. Kan tänka mig att äta den till glass och våfflor. Blir en femma i betyg.
Jättegod sylt och väldigt enkel att göra. Nu har jag 17 burkar (7kg frukt) som bara väntar på att ätas upp :-)
Fick en massa plommon av mina föräldrar. Såg det här receptet och blev nyfiken. Supergott blev det. Kommer absolut att göra den flera gånger, om jag får mera plommon förstås. Det blir en klar femma. Tack för receptet.
Jättegod! Kanske blev lite för lös, men smaken var kanon! Funderar lite på hållbarheten... Hur länge klarar de sig i en mörk matkällare, tro?
Citronsyran? När ska den i?
Lätt och gott! Men jag var också lite nyfiken på när citronsyran skulle i men jag chansa lite och skicka i den med sockret. Verkade funka.
Jättegod sylt! Tack .
Plommonsylt jättegott på havregrynsgröt.