Plommongrottor med hasselnötter

Serverar: 24 portioner

Klassisk småkaka med plommon och en topping av hasselnötter. Om du inte hinner koka egen plommonsylt, köp färdig.

Ingredienser

  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 1 ¼ dl socker
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl marsánpulver
  • Ca ¾ dl plommonsylt
  • Topping
  • 1 äggvita
  • 1 dl hasselnötter, finhackade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör och socker poröst i en bunke. Blanda ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker och marsánpulver. Forma bollar av degen och lägg dem i små minimuffinsformar på en plåt. Gör en fördjupning i varje boll och klicka i plommonsylt.
    3. Pensla bollarna med äggvita och strö över finhackade hasselnötter. Grädda grottorna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna på galler utan bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben