Pocherade ägg

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 15 minuter

Pocherade ägg kan med fördel användas i till sallader eller olika förrätter

Ingredienser

  • 8-10 färska ägg
  • 2 liter vatten
  • 1 msk ättiksprit
  • 1 msk salt
  • Instruktioner

    Koka upp vattnet med salt och ättika. Sänk värmen så vattnet sjuder. Knäck ett ägg i en kopp Låt ägget försiktigt glida ned i vattnet från koppen. pochera endast 3-4 ägg åt gången. Låt äggen sjuda sakta i ca 3minuter. Lyft försiktigt upp ägget med hålslev och känn lätt på ägget att gulan känns lagom hård. Lägg över ägget i en bunke med kallt vatten Överblivet 'skägg' kan skäras bort. Förvara äggen i kallt vatten i kyl fram till serveringen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben