En krämig och oemotståndlig gratäng. Innehåller mjölk istället för grädde.
Ingredienser
½ msk margarin
4 stora fasta potatisar
1 gul lök
2½ dl lättmjölk
1 msk dijonsenap
Rivet skal av 1 citron
1 tsk chiliflingor
2½ dl riven ost, 17 % fett
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form som rymmer cirka 1½ liter med margarin. Skala potatisen och löken och skiva dem fint.
Blanda mjölk, senap, citronskal och chiliflingor i en kastrull och koka upp på låg värme under omrörning tills allt är väl blandat.
Lägg ett lager potatis i botten av formen, skeda över lite mjölk och lägg på skivad lök. strö över ost och fortsätt sedan med flera lager tills alla ingredienser är slut. Avsluta med mjölk och toppa med ost.
Ugnsbaka 45-50 minuter tills gratängen är genommjuk och ytan är gyllene.
Jag har precis ätit middag entrecote med din potatisgratäng. Den var himmelskt god, så tack för ett bra recept. 5 stjärnor i betyg. Mvh pia