Polentafrasigt lantbröd

Serverar: 6 portioner

Polentamjölet ger en krispig yta och gul färg.

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 6½ dl kallt vatten
  • 14 dl vetemjöl special, 840 g
  • 2 tsk salt
  • 1 dl polentamjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och rör ut i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser. Rör ihop till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie. Låt jäsa i rumstemperatur i ca 5 timmar.
    2. Strö ut polenta på arbetsbänken. Skrapa ut degen. Dra lite lätt i den och skär i avlånga bitar med hjälp av en degskrapa. Rulla varje bit i polenta utan att trycka ut luften. För över på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
    3. Sätt ugnen på 250 grader.
    4. Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 minuter, tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna på galler.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 25 min
    10
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben