Pollo alla diavolo - djävulskyckling

Serverar: 4 portioner

Jättegod kycklingrätt. Näringsinnehåll/port: Energi kJ 3025 kJ Energi kcal 724 kcal Protein 51 g Fett 28 g Kolhydrat 66 g

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • Diavolokrydda
  • 1½ msk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 tsk oregano, torkad
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm spiskummin
  • Övriga ingredienser
  • 2 gula lökar, grovt klyftade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk rosmarin, torkad
  • 2 msk grön chili, urkärnad, grovhackad
  • 1 tsk muscovadosocker, mörkt
  • Smör till stekning
  • 1½ dl matlagningsvin
  • 1 tsk sambal badjak (eller sambal oelek + ett par droppar rökvätska)
  • 1 msk hönsbuljongpulver
  • 400 g krossade tomater
  • ½ dl chilisås
  • 200 g tomater, grovhackade, frysta eller konserverade
  • Salt
  • Myntayoghurt
  • 2 dl turkisk yoghurt (eller meze)
  • 1 msk mynta, hackad
  • 2 krm flingsalt
  • 1½ krm citronpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda kryddblandningen och gnid in kycklingen med den. Lägg i smord ugnsform. Tillaga i ugn, 200° ca 15-20 min.
    2. Fräs lök, vitlök, rosmarin, chili och socker i smör. Tillsätt vin och sambal, koka ihop till hälften. Rör ner buljong, krossade tomater och chilisås, låt koka tills vätskan kokat in. Tillsätt tomat och smaka av med salt.
    3. Häll tomatblandningen över kycklingen. Sänk ugnsvärmen till 175° och stek ytterligare ca 40 min.
    4. Blanda ingredienserna till myntayoghurten.
    5. Servera kycklingen med myntayoghurt och kokt ris. Strö över hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben