Pollykladdkaka med cashewnötter

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Den omtalade kladdkakan med Polly hoppas ska smaka för alla godisälskare.

Ingredienser

  • 150 g smält smör
  • 150 g mörk choklad
  • 100 g cashewnötter
  • 3 ägg
  • 200 g färskost naturell
  • 2 dl rårörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 100 g polly
  • Instruktioner

    Smält smöret och rör ner chokladen tills den smält. Grovhacka nötterna. Separera ett av äggen och blanda äggulan och färskosten tillsammans. Äggvitan + de andra 2 äggen vispar man tillsammans med rårörsockret. Tillsätt smör- och chokladblandningen och vispa en kort stund. Blanda mjöl, nötter och hälften av pollygodiset i en skål. Häll det i smeten och blanda ner det till en smet. Häll smeten i en smörd och bröad springform. Klicka ner färskosten i smeten och dra med skaftet från gaffeln försiktigt. Garnera med pollygodis ovanpå kakan. Grädda i 175 grader i ca 30 min. Låt kallna. Gärna till dagen efter. Servera med grädde eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben