Polynesiska revbensspjäll

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 dag

En 70-tals rätt. Mycket gott!

Ingredienser

  • 1 kg tjockskuret revbensspjäll
  • 2 ½ msk kinesisk eller japansk soja
  • Till såsen
  • 2 lökar gärna röda
  • 3 paprikor, röda och gröna
  • 5 tomater
  • 1 ½ msk olja
  • 1 msk farinsocker
  • 1½ msk vinäger
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk Colmans senapspulver
  • 1½-2 tsk salt
  • 1 ½ kryddmått chilipulver
  • Instruktioner

    1. Blanda soja och ingefära. Pensla spjället med detta och låt det stå och dra över en natt eller några timmar.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Lägg spjället i en torr panna och sätt in det i ugnen. Stek i 1/2 timme på var sida. Täck det sedan med följande blandning: Finhacka löken, paprikan, tomaterna. Fräs detta väl i oljan. Koka i 15 minuter under lock. Blanda ner farin, vinäger och kryddorna. Koka under lock i 5 minuter. Bred blandningen över spjället. Stek ytterligare ½timme i ugnen.
    4. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben