Pommes

Serverar: 50 portioner

Små goda julkakor att doppa i god sylt...

Ingredienser

  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl Dansukker strösocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda samman samtliga ingredienser till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 1 timme.
    2. Forma degen till en platta som är 1 centimeter tjock. Skär ut längder som är 7-8 centimeter långa.
    3. Doppa eller pensla bitarna i uppvispat ägg.
    4. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
    5. Grädda mitt i ugnen i 175° i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.
    6. Servera med jordgubbssylt och lemoncurd som dipp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Klassiska rätter och deras namn
    Den klassiska restaurangmaten är en del av vår historia. I Sverige...

    Potatis och pastalektion!
    Pasta är en mager och bra produkt. Pasta är förvisso gjord på vetem...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben