Poppiga kex till osten

Serverar: 10-15 portioner

Kul och annorlunda.

Ingredienser

  • Popcornkex
  • 1/2 påse poppade popcorn
  • 3 äggulor
  • 2 skivor vitt bröd utan kanter
  • 1 msk smör
  • 1 äggvita
  • Portvinssirap
  • 2 dl portvin
  • 1/ 2 dl socker
  • Instruktioner

    1. Popconskexen: Mixa popcornen med smör, äggulor och bröd. Vänd ner den uppvispade äggvitan. Bred ut smeten på smörpapper och grädda i 180 º i 10 min. Skär genast i bitar.
    2. Portvinsirap: Koka ihop portvin och socker tills massan reducerats till hälften
    3. Servera kex och sirap till en god dessertost

    Liknande recept

    4.7
    20
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben