Portionsbröd med rödbetor

Serverar: 12-15 portioner

Saftiga små bröd med en härligt rosa färg som muntrar upp en kylig höstdag.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vatten, kokhett
  • 1 dl vatten
  • 50 g jäst
  • 1½ tsk salt
  • 2 msk brödsirap
  • 2 dl råa rödbetor, rivna
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • Ca 4 dl vetemjöl eller dinkelsikt
  • Garnering
  • Flingsalt
  • Pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Häll havregryn och grahamsmjöl i en bunke. Häll 3 dl kokhett vatten över och låt det stå och dra i ca 5 minuter. Värm 1 dl vatten till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med vattnet.
    2. Häll jästen över grynblandningen och tillsätt salt, sirap och de rivna rödbetorna. Tillsätt smöret och mjölet, lite i taget. Arbeta degen i maskin ca 5 minuter eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa under plastfolie i 45 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Dela degen i 12-15 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.Låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla bröden med vatten och strö på flingsalt och pumpakärnor. Grädda bröden mitt i ugnen i 15-20 minuter och låt dem svalna under en bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben