Portionslax i ugn med citronsås
Snabbt, enkelt och fantastiskt gott!
Ingredienser
500-600 g lax i portionsbitar
2 citroner
2 dl crème fraiche
Ev. ½ dl vatten
1 fiskbuljongtärning
2 msk olivolja
1½ tsk citronpeppar
1 tsk salt
Instruktioner
- Pensla laxbitarna med olivolja och krydda med citronpeppar och salt runt om. Lägg i ugnsform.
Ugnsbaka laxen i 225 grader i 10 minuter.
- Under tiden gör du såsen. Tvätta citronerna och skala dem med potatisskalare och ta reda på det gula skalet.
- Lägg det i en mikrosäker skål och täck med 1 dl vatten och mikra i 1½ min. Häll av vattnet.
Finhacka skalbitarna.
- Värm crème fraiche tillsammans med buljongtärningen och tillsätt citronskalen. Om såsen blir tjock, så späd med ½ dl vatten.
- Serveras med pressad potatis, gröna ärter och en citronklyfta.
Liknande recept
Kommentarer (0)