Portionslax i ugn med citronsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Snabbt, enkelt och fantastiskt gott!

Ingredienser

  • 500-600 g lax i portionsbitar
  • 2 citroner
  • 2 dl crème fraiche
  • Ev. ½ dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 msk olivolja
  • 1½ tsk citronpeppar
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Pensla laxbitarna med olivolja och krydda med citronpeppar och salt runt om. Lägg i ugnsform. Ugnsbaka laxen i 225 grader i 10 minuter.
    2. Under tiden gör du såsen. Tvätta citronerna och skala dem med potatisskalare och ta reda på det gula skalet.
    3. Lägg det i en mikrosäker skål och täck med 1 dl vatten och mikra i 1½ min. Häll av vattnet. Finhacka skalbitarna.
    4. Värm crème fraiche tillsammans med buljongtärningen och tillsätt citronskalen. Om såsen blir tjock, så späd med ½ dl vatten.
    5. Serveras med pressad potatis, gröna ärter och en citronklyfta.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben