Portionsstora laxpajer
Serverar:
20 portioner
MInipajer som passar som förrätt och på buffén
Ingredienser
250 g rulle kyld smördeg
1 liten gul lök
1 msk smör eller margarin
80 g färsk babyspenat
Salt
Peppar
150 g färskrökt lax
2 dl matlagningsgrädde
2 ägg
15 mazarinformar i papper
Instruktioner
Ugn 225°
Rulla ut smördegen och skär i 15 rutor. Lägg dem i pappersmazarinformar och tryck till degen lätt.
Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Vänd ner spenaten och fräs någon minut. Krydda med salt och peppar.
Fördela spenaten i formarna och lägg på strimlad lax, spara 50 gram till garnering. Vispa ihop grädde och ägg, krydda med peppar.
Häll i formarna och grädda i 15 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med laxstrimlor.
Lycka till!
Liknande recept
Varmrökt laxpaj
4.5
4
Jennys underbara laxpaj
1 h 10 min
4-6
En liten laxpaj
30 min
1
Laxpaj med pepparrot
5
45 min
4-6
1
Lök- och laxpaj med fetaost
5
50 min
4-6
Laxpaj med romsås
1 h
4
Underbar laxpaj
1 h
4-6
Laxpaj med spenat
4.5
6
1
Kall laxpaj
4.5
45 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!