Portionsstora laxpajer

Serverar: 20 portioner

MInipajer som passar som förrätt och på buffén

Ingredienser

  • 250 g rulle kyld smördeg
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 80 g färsk babyspenat
  • Salt
  • Peppar
  • 150 g färskrökt lax
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • 15 mazarinformar i papper
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Rulla ut smördegen och skär i 15 rutor. Lägg dem i pappersmazarinformar och tryck till degen lätt.
    3. Skala och hacka löken och fräs den mjuk i smör. Vänd ner spenaten och fräs någon minut. Krydda med salt och peppar.
    4. Fördela spenaten i formarna och lägg på strimlad lax, spara 50 gram till garnering. Vispa ihop grädde och ägg, krydda med peppar.
    5. Häll i formarna och grädda i 15 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med laxstrimlor.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben