Portugisisk chokladmousse

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

Mycket god mousse, efter portugisiskt recept

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 4 äggulor + vitor
  • 1 mörk blockchoklad ca 200 g
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen och margarinet i vattenbad Vispa äggulorna.
    2. Häll äggulorna försiktigt ner i chokladen (rinnande) Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner vitorna i chokladen försiktigt.
    3. Häll smeten i portionsglas eller skål.
    4. Ställ kallt i några timmar.
    5. Moussen kan med fördel göras kvällen innan
    6. Receptet kan enkelt fördubblas.
    7. Använd då med fördel en ljus och en mörk blockchoklad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    brittsky 21 augusti 2009

    Ingrid HHems

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben