Portugisisk chokladmousse
Serverar:
4-6 portioner
Tid:
15 minuter
Mycket god mousse, efter portugisiskt recept
Ingredienser
50 g margarin
4 äggulor + vitor
1 mörk blockchoklad ca 200 g
Instruktioner
Smält chokladen och margarinet i vattenbad Vispa äggulorna.
Häll äggulorna försiktigt ner i chokladen (rinnande) Vispa äggvitorna hårt. Vänd ner vitorna i chokladen försiktigt.
Häll smeten i portionsglas eller skål.
Ställ kallt i några timmar.
Moussen kan med fördel göras kvällen innan
Receptet kan enkelt fördubblas.
Använd då med fördel en ljus och en mörk blockchoklad
Liknande recept
Rosa Chokladmousse
5
6
1
Chokladmousse för chokladälskare
15 min
6
Chokladmousse
5
1
2
Chokladmousse med daim
5
6
4
Vit och mörk chokladmousse
4.3
8
9
Smörstekta päron med chokladmousse
4.8
6
5
Chokladmousse med apelsinkrokant
20 min
6
Chokladmousse
4
10 min
4
Mörk Chokladmousse a la Per Moberg
4.3
1 h 15 min
4
Kommentarer (1)
brittsky
21 augusti 2009
Ingrid HHems
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Ingrid HHems