Portvins- och fikonmarmelad med valnötter

God marmelad att ha på bröd eller kex.

Ingredienser

  • 400 g torkade fikon
  • Drygt 2 dl råsocker
  • 3 dl rött portvin
  • 3 dl vatten
  • 1½ msk färskpressad citronsaft
  • 100 g valnötter
  • Instruktioner

    1. Finhacka fikonen. Tillsätt alla ingredienser utom valnötterna i en tjockbottnad kastrull. Koka ihop och låt sedan sjuda under lock i ca 20 minuter. Rör om då och då. Grovhacka valnötterna och rör ner dem.
    2. Häll den heta marmeladen i rena, varma glasburkar, sätt på locket och ställ sedan burkarna upp och ner så att vakuum bildas. På så sätt håller sig en oöppnad burk längre.
    3. Oöppnad, helt fylld burk, håller 2-4 månader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben