Portvinskyckling med druvor

Serverar: 4 portioner

Vintips: 1999 Vina Tobia

Ingredienser

  • 4-6 kycklingfiléer, minst 600 g
  • Smör eller margarin
  • Salt
  • Paprikapulver
  • 3/4-1 dl portvin
  • 3 dl visp- eller mellangrädde
  • 1½ msk kyckling- eller kalvfond eller 1 hönsbuljongtärning
  • Vindruvor, gröna, blå eller röda
  • Ev: lite maizenaredning
  • Instruktioner

    1. Skär filéerna i 2-3 bitar. Krydda och bryn dem fint.
    2. Slå på vin och grädde, lite i taget. Tillsätt fond eller buljongtärning och puttra sakta under lock 15-20 minuter.
    3. Red av lite lätt, om så behövs. Lägg i halverade urkärnade druvor, hetta upp och smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben