Portvinskyckling med druvor
Serverar:
4 portioner
Vintips: 1999 Vina Tobia
Ingredienser
4-6 kycklingfiléer, minst 600 g
Smör eller margarin
Salt
Paprikapulver
3/4-1 dl portvin
3 dl visp- eller mellangrädde
1½ msk kyckling- eller kalvfond eller 1 hönsbuljongtärning
Vindruvor, gröna, blå eller röda
Ev: lite maizenaredning
Instruktioner
Skär filéerna i 2-3 bitar. Krydda och bryn dem fint.
Slå på vin och grädde, lite i taget. Tillsätt fond eller buljongtärning och puttra sakta under lock 15-20 minuter.
Red av lite lätt, om så behövs. Lägg i halverade urkärnade druvor, hetta upp och smaka av.
Liknande recept
Kycklinggryta med druvor
4
Kycklinggryta med färskost och druvor
4.5
45 min
4-6
1
Portvinskyckling
4.5
1 h
4
3
Getost med druvor och valnötter
15 min
4
Kalvstek med druvor (Arrosto di vitello all´uva)
5
1 h 30 min
6
1
Kycklingfilé med druvor och ostsås
4
4
Vindruvsfilé
3
4
Smörgåstårta – på mitt sätt
4.2
18
Sauternesgelé
20 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!