Portvinsmarinerade bär med vit chokladkräm

Serverar: 4 portioner

Marinerade bär av portvin, stjärnanis och kanel som serveras med en krämig chokladkräm!

Ingredienser

  • 250 g frysta hallon eller björnbär
  • 1 ½ dl portvin
  • 1 ½ msk florsocker
  • 1 kanelstång
  • 2 stjärnanis
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 äggulor
  • 2 msk socker
  • 100 g vit choklad
  • Rivet skal av 1 lime
  • 1 dl rostade, skalade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Lägg bären i en bunke och häll på portvin, strö över florsocker och blanda runt. Lägg i kanelstång och stjärnanis, låt stå i kylen över natten. Rör om försiktigt någon gång under tiden.
    2. Vispa créme fraiche hårt med elvisp. Vispa äggulor och socker pösigt. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn, se till att inte få någon vattenånga i chokladen. Rör ner chokladen i äggsmeten, blanda sedan i créme fraiche och rivet limeskal. Ställ krämen i kylen minst 1 timme.
    3. Varva chokladkräm och avrunnabär i vackra glas. Toppa med grovhackade rostade hasselnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben