Portvinsrutor med russin och valnötter

Serverar: 30 portioner

Essenser, aromer och hushållsfärg till detta receptet finns att köpa hos Borgeby Kryddgård och Essensfabriken.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 100 g valnötter, hackade
  • 2 dl russin
  • ½-1 tsk portvinsessens
  • Glasyr
  • 500 g philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1-2 tsk nougatarom
  • 3 tsk brun hushållsfärg
  • Garnering
  • Valfritt strössel
  • Chokladspån
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin, vatten och portvinsessens. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, russin och de hackade valnötterna och vänd ner i smeten. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    2. Glasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Bred ut glasyren över kakan då den svalnat. Garnera efter önskemål.
    3. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben