Potatis- och bönsallad med hastrad lax

Serverar: 4 portioner

Färsk lax passar utmärkt att halstra. Med lite rivet citronskal och sötsyrlig dressing blir salladen härligt sommarfräsch.

Ingredienser

  • 600 g laxfilé, skinn och benfri
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk rapsolja
  • 1 citron, finstrimlat skal
  • ½ pressad citron
  • 20 kota potatisar
  • 1 knippe rädisor
  • 2-3 dl kokta bönor på burk / à 400 g kidney
  • 80 g rucola eller blandad sallad
  • Dressing
  • 1 msk senap
  • 1 msk flytande honug
  • 1 krm salt
  • ½ krm nymalen svartpeppar
  • ½ pressad citron
  • 3-4 msk olivolja
  • Garnering
  • 4 citronklyftor
  • Instruktioner

    Börja med dressingen. Vispa ihop ingeidenserna och ställ åt sidan. Skär laxen i ca 3x3 cm tärningar. Salta och peppra. Hetta upp oljan i en stekpanna. Halstra laxbitarna runt om ca 3 minuter. Strö över cirtonskal och halstra ytterligare 1 minut. Ringla över citronsaften. Dela potatis och rädisor. Blanda potatis, rädisor, avrunna bönor och salladsblad och fördela på tallrikar. Toppa med den varma laxen och ringla över dressingen. Garnera med citronklyftor

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben