Potatis- och morotssoppa med gratinerade ostsmörgåsar

Serverar: 4 portioner

Krämig och färggrann soppa som serveras med knapriga gratinerade smörgåsar.

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 500 g mjölig potatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 msk grönsaksbuljongpulver
  • 1 liter vatten
  • 4 brödskivor
  • 2 dl lagrad ost
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 dl Créme fraiche, Vitlök-Örter
  • Instruktioner

    1. Skala och dela morötterna och potatis i mindre bitar. Skala och finhacka lök. Fräs lök i smör tills den är mjuk och glansig. Lägg i morötter och potatis. Tillsätt grönsaksbuljong och vatten. Låt puttra sakta i ca 20 minuter under lock elelr tills rotsakerna är mjuka.
    2. Sätt ugnen på 175 grader och förbered under tiden smörgåsarna genom att fördela osten på brödskivorna. Gratinera ca 5 minuter.
    3. Mixa soppan med en stavmixer eller i mixer. Tillsätt grädden, värm soppan och smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med en klick créme fraiche och gratinerade smörgåsar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben