Potatisbröd med pomerans

Serverar: 2 portioner

Potatis i brödet gör det saftigt och hållbart. Pomerans smakar klassisk jul!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl porter eller julöl
  • 300 g kall kokt potatis
  • 2 tsk malen pomerans
  • ½ dl mörk sirap
  • 2 tsk salt
  • 2 dl rågmjöl
  • 10 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen med degvätskan. Riv potatisen. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en kladdig deg. Täck degbunken med plastfolie. Låt degen jäsa över natten i kylen.
    2. Dela degen i två. Forma till runda bröd. Vänd dem i rågmjöl. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Ställ en liten ugnssäker form med 1 dl vatten i botten av ugnen. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben