Julottascones med hasselnötter o pomerans

Serverar: 4 portioner

När juldagsmorgon glimmar. Är scones en god idé. Ta paus i några timmar. Och njut med nybryggt te.

Ingredienser

  • 2 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk salt
  • 2 dl hasselnötter, grovhackade
  • 2–3 tsk pomerans, malen
  • 2 dl mjölk 3 %
  • 100 g smör
  • 4 msk crème fraiche 34 %
  • Instruktioner

    Blanda ihop de torra ingredienserna. Värm mjölk, smör och crème fraiche, så det smälter ihop. Häll över de torra ingredienserna och blanda. Klicka upp på bakplåtspapper till stora platta kakor. Grädda i 200°C, 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben