Potatisfritatta med prosciutto

Serverar: 8 portioner

En matig omelett med salt topping.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • ½ gul lök
  • ½ orange eller röd paprika
  • 2 dl riven parmesan
  • ½ dl finhackad gräslök
  • 4 färskpotatisar
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 tsk torkad basilika
  • 70 g prosciutto
  • Finriven parmesan
  • 70 g mangoldsallad
  • Färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Skala potatisarna och lägg den i en kastrull med saltat vatten. Koka upp och låt sjuda tills de är nästan mjuka rakt igenom. Sätt ugnen på 160 grader.
    2. Förbered grönsakerna under tiden. Skala och finhacka löken. Finhacka paprikan. Knäck äggen i en bunke och vispa sönder dem. Blanda i mjölk, riven parmesan och torkad basilika. Smaka av med salt och peppar.
    3. När potatisen nästan är mjuk, häll av vattnet. Låt svalna något och skiva dem och blanda ner i smeten tillsammans med löken och paprikan.
    4. Hetta upp en ugnssäker stekpanna med smör och häll i smeten. Sänk till medelhög värme. När blandningen börjar sätta sig i kanterna av pannan, ställ in den i mitten av ugnen och grädda i ca 20 minuter eller tills den är gyllene och har "stannat"
    5. Ta ut och toppa med sallad, prosciutto och parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben